Stosowanie BIO cukru kokosowego 

Stosowanie BIO cukru kokosowego 

BIO cukier kokosowy można stosować jako dodatek do napojów, koktajli, deserów i wypieków. Sprawdź, czym wyróżnia się cukier kokosowy i dlaczego warto go spożywać.

Właściwości BIO cukru kokosowego

Nie od dziś wiadomo, że BIO cukier kokosowy to znacznie zdrowsza alternatywa dla klasycznego, białego cukru. Okazuje się, że BIO cukier kokosowy zyskuje coraz większe grono zwolenników. Do zalet tego produktu należy zaliczyć smak (słodki i niezwykle aromatyczny). BIO cukier kokosowy znajduje się na liście produktów pozytywnie wpływających na zdrowie człowieka. Przede wszystkim, BIO cukier kokosowy nie jest poddawany obróbce termicznej. Jak wiadomo, wysoka temperatura negatywnie wpływa na wartość odżywczą produktu.

BIO cukier kokosowy stał się obiektem zainteresowań wielu naukowców. W jego składzie znajdują się niezwykle cenne witaminy (witamina B1, witamina B2, witamina B3, witamina B6 i witamina C) oraz minerały (potas, żelazo i magnez). BIO cukier kokosowy wyróżnia się na tle innych cukrów nie tylko wspaniałymi walorami smakowymi, ale również niskim indeksem glikemicznym. Informacja ta w szczególności powinna zadowolić diabetyków. Zdaniem naukowców, BIO cukier kokosowy świetnie stabilizuje poziom glukozy we krwi!

Serwis Medsowa.pl wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Dowiedz się więcej.